05.12.2022

Ukrainian Law Firms 2022 та огляд ринку без ренкінгу. Ario Law Firm цього року – у чотирьох практиках

Двадцяте ювілейне видання дослідження Ukrainian Law Firms 2022 для іноземних клієнтів цього року з огляду на війну вийшло особливим. Розпорядники дослідження з етичних та моральних міркувань вирішили не робити традиційні рейтингові таблиці. Проте, зосередилися на огляді діяльності українських юрфірм. Цього року Ario Law Firm традиційно потрапила до огляду практик «Банкрутство», «Кримінальне право та White-Collar Crime», «Судова практика». Нове досягнення для команди Ario – визнання у практиці «Корпоративне право та M&A».

Далі наводимо оцінку роботи дослідників Ukrainian Law Firms 2022

«Банкрутство»

«Ario Law Firm відома своєю участю в резонансних справах про банкрутство, має гнучку команду практики банкрутства, яка представляє як кредиторів, так і боржників, займаючись ліквідаційними процедурами та вирішуючи кримінальні аспекти, що виникають у цій практиці. Її складні проекти банкрутства часто пов’язані з корпоративними конфліктами та рейдерськими атаками. У 2021 році фірма продовжила супровід ліквідаційної процедури у справі про резонансне банкрутство Миколаївського суднобудівного заводу «Океан»; представляє ПрАТ «Київреконструкція» у справі про банкрутство, розпочатій через незаконне відчуження майна; представляє інтереси боржника київського готелю «Либідь».

Фірма також надає безкоштовні консультації щодо банкрутства фізичних осіб.

Фірма регулярно виступає в судових процесах у складних процедурах банкрутства у розрізі визнання вимог кредиторів, розробки планів реструктуризації та мирових угод, фінансового оздоровлення.

Кримінальна практика фірми регулярно бере участь у справах про банкрутство, виявляючи порушення в рамках таких процедур. Практику ведуть партнери фірми – Ірина Сербін (у 2021 році – прим.), Олексій Воронько та Руслан Сидорович. Відомий професіонал у галузі права Юліан Хорунжий користується високою повагою у цій сфері, але  переніс свою увагу на корпоративну практику фірми, яка швидко розвивається», – пише дослідження Ukrainian Law Firms 2022.

«Корпоративне право & M&A»

«Українська Ario Law Firm, яка добре відома своїми видатними позиціями в cфері банкрутства та неплатоспроможності, продемонструвала значне розширення корпоративної практики протягом 2021 року. Окрім встановленого обсягу справ із вирішення корпоративних конфліктів та захисту активів, команда виконує консультативну роль, проводячи корпоративні реорганізації, захист корпоративних прав та аналіз ризиків,  здійснює перевірку, супровід інвестування в акціонерний капітал.

Команда практики розв’язувала питання корпоративного контролю та відновлення корпоративних прав, розділення бізнесу, супроводжувала внутрішні угоди M&A в різних регіонах країни. Багато відгуків надійшло від сфери нерухомості, агробізнесу, енергетики та транспорту. Практику ведуть партнери фірми – Юліан Хорунжий, Руслан Сидорович та Андрій Филик», – зазначає видання.

«Кримінальне право та White-Collar Crime»

«Ario Law Firm може похвалитися кримінально-правовою практикою, яка діє від імені політичних діячів, власників бізнесу, відомих правозахисників, а також жертв протиправних дій.

Досвідчена команда зосереджена на справах щодо звинувачення у хабарництві, розкраданні, крадіжках, посадових злочинах, злочинах, пов’язаних з приватною власністю.

У 2021 році фірма продовжила представляти інтереси мера Львова Андрія Садового у звинуваченнях щодо зловживання владою під час будівництва індустріального парку; представляла колишнього Президента Грузії Михайла Саакашвілі у кримінальному провадженні в Грузії та його поверненні в Україну. Команда також представляє інтереси сімей загиблих рейсу PS752 авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», який був збитий в Ірані в січні 2020 року; захищала директора ДП «Піщанський кар’єр», якого звинувачують у незаконному видобутку корисних копалин та заволодінні коштами від їхнього продажу.

Керівник кримінальної практики Євген Грушовець має визнану професійну силу», – зазначено у дослідженні.

«Судова практика»

«Ario Law Firm привертає увагу своєю активною присутністю в судових процесах у справах про неплатоспроможність, розв’язання корпоративних конфліктів, антирейдерстві, майнових спорах та стягненні боргів.

Фірма має досвід розгляду справ від імені кредиторів, а також розглядає складні справи, пов’язані з паралельними кримінальними провадженнями.

Фірма продовжила представництво інтересів готельного комплексу «Либідь» у корпоративному спорі щодо рейдерської атаки на корпоративні права та супроводжувала кримінальні провадження, готувала апеляційну скаргу до ЄСПЛ на рішення Верховного Суду України. Ще одна знакова справа – це представництво ІТ-компанії Finik.Pro у спорі з Альфа-Банком через відмову оплатити розробку інтернет-банкінгу, що є прецедентом через agile-контракти між сторонами. Партнери практики – Юліан Хорунжий, Євген Грушовець, Руслан Сидорович та Андрій Филик», – сказано у дослідженні.