26.02.2020

Руслан Сидорович – кандидат у судді КСУ

Народні депутати України запропонували кандидатуру партнера Ario Law Firm Руслана Сидоровича на посаду судді Конституційного Суду України.

Відповідне подання внесла фракція політичної партії «Голос».

Народний депутат Верховної Ради України VIII скликання – наразі партнер Ario Law Firm Руслан Сидорович – під час своєї каденції був членом Конституційної комісії та членом Ради з питань судової реформи. Він також обіймав посаду голови підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя.

«Я сприймаю пропозицію щодо моєї кандидатури на посаду судді Конституційного Суду як високу оцінку роботи у Конституційній комісії та у Комітеті Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя. І це велика честь для мене, – говорить Руслан Сидорович. – Серед результатів своєї законотворчої роботи я б виділив: ухвалення великої реформи виконання судових рішень, введення конституційної гарантії виконання судових рішень, розробку та прийняття вперше в Україні Кодексу з процедур банкрутства, створення вперше в історії українського парламенту підкомітету з питань виконання рішень ЄСПЛ тощо. Для мене Конституція – це щит і меч в руках конституційної юрисдикції для захисту прав людини».

Як відомо, 31 січня 2020 року Рада суддів України оголосила про початок конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України.