22.03.2016

Ario.law: Перезавантаження

Одна з найвпливовіших юридичних компаній України у галузі реструктуризації – запроваджує нові та посилює існуючі практики, розширює коло партнерів та радників.

В умовах всеохоплюючої кризи, українські компанії та підприємці потребують комплексного правового  захисту. Юридична фірма Ario Capital Group підготувалася боронити бізнес. Задля цього, одна з найвпливовіших команд юристів у галузі реструктуризації – провела ребрендинг і розширила коло партнерів та радників. Про таке заявив партнер адвокатського об’єднання “Юридична Фірма Ario” Юліан Хорунжий.

В складних економічних умовах Ario не просто не стоїть на місці, а залишається вірною своєму гаслу – One step ahead. Ставлячи за мету комплексне задоволення потреб наших клієнтів, ми вирішили посилити кілька практик. Кримінальну, податкову та GR-практику“, – заявив Юліан Хорунжий.

Юридична та бізнес спільнота знає нашу команду як Ario Capital Group. Віднині – ми просто Ario. І змінюємо статус – на Адвокатське об’єднанняЮридична фірма Ario“. Також першими серед юрфірм в Україні – запускаємо офіційний сайт на домені .LAW: http://ario.law/. Це повною мірою відповідає принципам Ario, як молодої та амбітної команди.“, – сказав Юліан Хорунжий.

Кримінальною практикою в Ario опікуватиметься впливовий адвокат Євген Грушовець, який долучається до команди Ario в якості партнера.

Грушовець – відомий правовий експерт з питань захисту бізнесу в кримінальному провадженні. Успішно реалізував понад три десятки проектів, включаючи захист інтересів потерпілих юридичних осіб, підозрюваних та інших осіб, які постраждали від неправомірних дій правоохоронних органів. Євген Грушовець є членом Ради Асоціації правників України з кримінального права та кримінального процесу. Також кримінальну практику посилено радником Ario – Владом Грищенком.

Влад Грищенко тривалий час працював на керівних посадах в органах прокуратури. Пройшов шлях від слідчого міської прокуратури – до заступника начальника головного слідчого управління Генеральної прокуратури України. У складі та на чолі слідчих груп розслідував убивства журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова, організовував затримання Віктора Лозінського та пред’являв підозру Леоніду Кучмі, організовував його очну ставку з Миколою Мельниченком.

Крім цього, команда Ario підтверджує свою прогресивність і як пріоритетний напрямок виокремлює Government Relations. GR уже приніс Ario результати, які викликали резонанс на юридичному ринку. Ario зіграла ключову роль у розробці законопроектів з реформи виконавчої служби та сфери банкрутства. GR-практику Ario куруватиме Євген Рокицький,

який приєднався до команди в якості радника. До цього Євген був радником Групи World Bank, де працював 6 попередніх років. Брав безпосередню участь у реалізації програми «Розв’язання проблемних активів» вартістю понад 2 млрд. дол. США в регіоні; брав також участь у впровадженні систем управління ризиками в понад 10 банках та розробці рекомендацій для центральних банків та урядів п’яти держав.

Євген Рокицький – автор понад 30 статей в академічних та ділових виданнях та монографій, постійний доповідач на міжнародних заходах із питань міжнародної безпеки, інвестицій та торгівлі. Він також є керівником Міжнародної Координаційної Ради з Безпеки (ЄС) та координатором Міжнародного Консорціуму з Економічної Безпеки (ЄС).

У компетенції Рокицького – купівля-продаж/управління проблемними активами фінансових установ; практичне впровадження передових систем управління ризиками в фінансових установах; розробка політики та регуляторного компонента поліпшення інвестиційного клімату та інфраструктури фінансових ринків; корпоративне управління, стосунки із органами державної влади, управління ризиками, корпоративне, структуроване та торгове фінансування, судове розв’язання спорів (включаючи міжнародний комерційний арбітраж).

Розуміючи зростаючу потребу клієнтів у захисті від неправомірних претензій фіскальних органів та третіх осіб, Ario посилює також податкову практику та захист бізнесу від рейдерських посягань. На вирішенні цих питань, окрім чинної команди, спеціалізуються ще чотири юристи, які долучилися до Ario в рамках розширення. Команда володіє фундаментальними знаннями у галузі податкового права та має унікальний досвід вирішення таких справ на різних етапах.

В цілому, команда Ario посилилась вісьмома новими обличчями у згаданих практиках.